Fight-oh!

~unpredictable,ungovernable,very complicated me~

kawan saya,sonographer.dia introduce untuk try 3d/4d dcan.hmm bila  fikir,why not kann..mencari2 harga yg bpatutan kat area shah alam,klang dlm gugel.suma skitar 200++.member saya ckp,cuma 170.then sebab penah pegi scan kat poliklnk shaik,diorg penah betau yang tak lama lagi ada 3d scan kat situ.skadar mencuba nasib,masa inche totoro demam ritu,tanyala diorg.eh.eh.dah ada.harganya rm120 untuk 3d.rm200 untuk 4d.ok la kan?

Lagi satu, scan ni dia wat waktu malam. I like. Sebab takkanla inche Totoro nak cuti semata-mata nak tengok scan kan. Simpan cuti masa bersalin lagi baik. Schedule dia tetiap ari Rabu pukul 7.30 sampai 9.30 malam. Kalu bulan puasa, pukul 8-10 malam.

Waktu kitorang pegi, tak ada pon yang wat scan 3D. So takdela lama tunggu. Beria sangat nak wat scan ni sebab Inche Totoro masih tak sure jantina anak dia. Susah nak beli baju dia kata. Dia tak tau yang bini dia dah grab 2-3 helai baju pompuan. heeeeee..

Waktu nak scan tu, little baby sangat2 aktif. Excited nak suh ayah dia tengok agaknya. Awek cun yang scan kan saya tu pon tergelak2. Saya cakap memang baby ni aktif lepas pukul 8 malam.(Macam mak dia mungkin?) Bila nak tengok muka dia, dia tutup muka sebelah. Oleh sebab uri dekat dengan muka dia, tak clear sangatlah muka baby. Masa nak tengok jantina, dia angkat kaki then pegang. eh. eh. malu plak dia. Tapi memang bleh nampak 3 line tu. So comfirm la inche Totoro.. Ni Zara, bukan Wafi.. heeee..

Alhamdulillah baby sihat, pembesaran pun sekata dan tarikh due pon lebih kurang sama je dengan yang doktor kira. Berat dia skang 1.219 kg. Air ketuban pon ok. 17cm3. Range untuk air ketuban yang ok, dia kata 7-22. Heart beat baby 150. Condition suma ok. Alhamdulillah. Harap-harap sihatlah hendaknya





Muka cam sapa? nampak macam banyak ikut Inche Totoro. Ooo.. Idung tak kemik macam ibu dia..heee.. Sib baik..Tapi Totoro kata, saya slalu muncungkan mulut macam tu.heeee..Tapi lagi tak bleh blah.. Bukan ibu dia yang menangis tengok scan ni tau.. Ayah dia beria2 sebak. Siap meleleh air mata okaaaay.. Sudaahh.. Patutla dia yang teruk pembawakan budak. Sekarang ni asyik demam je Inche Totoro. Tak tau dah saya nak wat camna. Sakit macam saya pregnant 3 bulan dulu. Kebas kaki,lenguh2, pening. Sib baik tak muntah. Aih.. kalaulah bleh jangan la sakit. Biar saya sorang sudahla. Sebab..orang lelaki sakit ni.. adoiii.. Teruk bebenorrr macam nak bersalin..kuikuikui...




(Lepas tok wan dan toksu meninggal, mak sangat-sangat lemah..makan pun taknak.. Terkejut lagi agaknya..hmm..)




0 org suka saya: