Fight-oh!

~unpredictable,ungovernable,very complicated me~

artikel ni saya baca di blogserius. tapi minda dipara-para kesedaran saya mentafsir benda lain plak..jgn tanya macam mana otak saya bekerja..ngeeehh..

"First computer programmer was a WOMAN.Computers have a huge impact on our life, and COMPUTER PROGRAMS tell those computers what to do and how to do it.for BOTH GOOD AND BAD, computer programs have ALTERED OUR EXISTENCE.So, its about time you learned A LITTLE about THEM."

Sebenarnya..dia cerita pasal computer programs. Tapi saya tafsir benda lain..

So basically..Computer programs are women, right? :p
No offense ya..

That's why women are complicated as C++.. Saya pon dapat C+ je utk subject tu..huu..




we are that hard to understand? :p



Teeth: we lost our brother in the battle with the doctor.. :'(
Gum: Poor him..isn't our host is dentophobia??Yabaii..it must be hard to chew..
Stomach: This is the first time in 28 years..aigoo..i've to work hard today..(psst..she eats a lot u know..)

me: shuddaaaap uuu..nyumm..nyumm..

****************
That was my teeth, gum and stomach talking to each other.
Dentophobia??
Sejak bila last korang jumpa doktor gigi?
last week?
Oo..Patutla gigi korang cantik..
Mine? Aigooo...

Sejak dari sekolah takut kot jumpa doktor gigi..

Korang bayangkan..

Dalam satu kelas yang sunyi, tengah fokus wat karangan "Aku Sebatang Pen", tetiba, terdengar ketukan pintu. Semua mata brapa orang ntah dalam kelas 4 Hijau, memandang ke arah pintu. Seorang kanak-kanak perempuan membawa utusan dari yang teragung.

"Kad ijaaaauuuu.." Murid mula panik dan histeria. Menjerit lari lintang pukang. Cikgu Minah tidak dapat mengawal kelas lagi. Semua murid di dalam kelas 4 Hijau lari bertempiaran. Guru-guru di Sek.Keb.Seri Perlis panik. Histeria itu merebak dari kelas ke kelas yang lain.

"Kad ijaaaaauuuuu.."

Semua mereka lari bertempiaran ke jalan raya. Tetiba je Jalan Raja Syed Alwi mengalami kesesakan. Semua orang pasti mengetahui puncanya..Tak lain tak bukan..Kad kaler ijau tu..

Err.. Ye, saya dentophobia..(Cerita ini adalah mitos semata-mata dan cigu BM saya bkn bernama Minah..)

Tapi, kawan karib saya yang menghubungkan saya dengan makanan yang sedap syurga dunia itu telah tidak dapat diselamatkan.. Maka demi rasa ingin makan lagi, saya terpaksa mengorbankan dia.



Doc.Tan: Gigi adik dah pecah, I kena bahagi 3, then baru cabut satu2. U jgn takut k, bila dengar bunyi kret..kret..

me: hah??!! (muka pucat cam nak lari 100m sekarang gak..)

Doc.Tan: (bius gusi..)

me: layan lagu sentimental dlm bilik rawatan sambil bayang dok kat Maldives..lalalla..

Doc.Tan: (Cabut gigi..) Siaapp. Nah amik gigi ni.

me: ehhhhh?? (tengok gigi terkebil2)

Doc tu usik saya..chiss..

Originally, nak upload gmbar gigi sendiri..he is healthy whatt..tabah, kuat dan gigih. tapi..rasa macam disgusting plak..hehehe..

so, here.. lets learn something about it.



Takdela sakit pon cabut gigi..Choihh..



(Pics taken from uncle google)

Finally..berjaya mengedit blog..wouhh..blogspot sudah canggih..o.0

Tak tahu, sampai bila boleh update. Of coz, kalu dah masuk sekolah, tak sempat lagi..but, just a little review about my life before this blog genre will totally change. yup. Time to change huh?

Dalam masa beberapa bulan selepas menghapdet, a lot of things happened.
Tak tau nak menulis yang mana satu dulu. Banyaknyaaaa.. Family dulu k?

My beloved uncle, pakcik Madi, meninggal dunia 2 hari sebelum hari raya puasa. Hari raya puasa kali ni, walaupun seronok nak disambut sebab first time saya beraya as a wife but too much to bear. Mendung saja raya kali ni. Semua orang hilang semangat sebab pemergian pakcik, tak diduga langsung. Tak bersebab langsung dan mengejut. Sampai sekarang, result penyebab kematian still pending. Dalam tidur yang sekejap dan tenang.

Sebelum raya haji.. again..semua terkejut lagi..Abang ipar, suami kpada Kakngah plak yang pergi dulu.Penah terbaca pasal pemain paintball yang meninggal dunia masa tengah main tu? yup. That was him. Baru 2 tahun je kakngah kawin.. Terkejut. Sedih. Speechless. Baca kat sini kalu nak tau pasal berita tu.Bro, you are famous now..Dah tak nak tulis lagi pasal dia sebab hari tu, dalam esei untuk paper exam English, I wrote about him.. Sambil jawab soklan, air mata ni berjurai2..adoyaii..

So, after this, harapnya, blog ni bertukar genre ok.. Dah tak mau macam dulu. I still keep my past entries. Eh..blog yg lama masih pegang entry2 dulu kala sejak 2006. Tengokla kalu rasa nak update kat sini...

oh ya..this is her..our new member. Girls Club in da house. Nur Aisyah Humaira yang manis..

Pages

About me

About this blog

What belongs here, remain here..

klik aje

Powered by Blogger.

Totoro