Fight-oh!

~unpredictable,ungovernable,very complicated me~

ish..hari ni nampak muka boring yg wat saya moody..so saya takleh sambung aktiviti wat hantaran..nnt hantaran xcantik..maka saya wat keje2 mengedit gambo..

yiehaaa.. tak mau ckp byk..just upload saja..
cantik tak gmbr cik lawyer kita amik?
heee.. good job..












yg bawah ni..gmbar cik loyar buruk amik..hehe..saya laaaa..







soklan cepu emas..
apa yang ko tak reti wat cik lawyer??

dia ini:-

1) sgt pandai masak..lauk pauk, kek, roti, puding, suma laaa
2) profesional job.. lawyer (pen.pengarah bbg taiping kot..)
3) guitarist.. (blajar sendiri through Youtube saja)
4) artistic (interior designer..bab2 gubah pelamin, bunga, hantaran, dia bleh wat)
5) good manners (serius tak tipu)
6) walaupun guna kamera biasa n bukan dslr, gmbr2 dia amik sangatttt seni.. saya suka.
7) of course, jgn risau yg ni mmg yg utama.. dia bekas KISAS, and one of best student SMKAP.. bab2 agama, alhamdulillah lulus cemerlang..

she's good in everything.. tp tak pnah hipokrit mcm sesetengah makhluk tuhan yang perasan bagus.. (ayu..aku promote ang ni..esk blanja kepsi..hekhek)

okeh..chow dulu..esk upload gmbar lain plak..esk ada mkn2 dgn kelas 4R..lalala.. jgn mare eh otomen..

bubyee.. :)

konniciwaaa..

aippp.. hari ni konon2 nak gi kenduri.. nak cari idea.. tp..cheee.. saya memang tak suka ikut madam gi kenduri.. tak beshh.. temperature bleh naik nnt.. huhu.. lately ni, byk download crita lama2. Guess what.. saya jumpa citer To Sir With Love.. Uuu.. Maybe yang tak minat tengok citer2 mcm ni, tak suka sgt. Tapi cita ni memang feveret abah and the rest of my family. Madam siap bleh nyanyi lagu To Sir With Love ni tau.. tadi pagi dia dok nyanyi kat dapur..>_<''

Most of crita yg saya download suma nya wajib bagi saya motivasi sket. Cita To Sir With Love ni, pasal cigu yang ngajar budak2 nakal. Macam Gokusen, it give me ideas.. to be a little bit different untuk hadapi budak2 macam ni. Try gak download crita yang agak ringan macam Duplex, Girl Next Door (18sx, huh!) and few yang kelakar tapi memang tak memenuhi citarasa. Semua saya tengok separuh je. Baik tengok citer Princess and the Frog daripada tengok crita macam tu!

Then terjumpa crita Ramen girl. Crita besh, ada motivation, tapi macam hang and ending dia anti climax. Tak beshh.. Tapi crita tu wat saya rasa nak makan ramen..arghh.. mana nak cari. last2 end up kat dapur.. tengok ayam, sotong..(madam takda ni..slamat..) Bihun tom yam jela.. Pastu cari chopstik.. Dan bayangkan.. konon2 makan ramen..hahaha.. mengong..

Saya malas menulis skang.. Hmm..
This is so not me..
Saya gak malas bercakap skang.
Sepatah orang tanya, sepatah la saya jawab.
Hmm.. Sorry kay guys..
Bukan maksud ati nak mengasingkan diri or tak bercakap.
Saya lebih suka sendiri sekarang..
Aduh.. I'll hurt them kalu terus macam ni..

Ok.. Next entry saya upload gmbr pre wedding without the bridegroom.. gambra still kat miss photographer yang baru first time amik job ni. not bad.. she's good. So saya tak terkilan sangatla sebab maybe Yat will be my pengapit, Ayu will be my photographer, Ilah tukang sambut org.. Heee.. all my bestfriends are beside me.. I likeee..

Till next entry.. Ja nee..




p/s: dapat tau satu crita besh.. punyalah makhluk tuhan sorang tu dok kutuk org kaw2, dok puji diri teraniaya dan bagus, sebarkan kat suma org.. skali kantoi..kantoi dgn adik org yg dia kutuk plak tu.. aduh..hahah.. kata org talam dua muka, kamu empat? hahahahaha...Cash dari Allah. :)



See the sakura? I like it..


Tittle blogger tegar mungkin ditarik balik bulan ni.. :S

Ini antara sebabnya ke?

Tak juga.. Sebab yang ni tak sibuk mana pon..rileks je.. see the ladybird beside this entry? yayaya.. Sayala pengantin paling tak excited skali di seluruh pelusuk alam.. haha.. Sampaikan mak andam pon tepuk dahi ouhh.. hehe..

For that bullshit, thhis the card and just stop talking and creating such a fucking hell story!!

Ehem.. behave2.. Nak kawin pon dok ckp bahasa apa ntah.. Hishh.. 2-3 hari ni, saya tersedar.. Bila kita tak bersuara, bila kita tak peduli kan apa2, semakin deras cakap2 yg bukan2 itu kedengaran di sana sini.

Saya cuma nak bertanya satu soalan. Pelik kah kalu kita bercakap sesama sendiri tentang org lain? Dan cerita2 itu berkisar di sekeliling kita saja. Tapi bila cerita itu terkeluar dari lingkungan sekeliling kita..Kenapa tidak bertanya siapa yang bercerita keluar?

I give u a situation. Dalan 10 org kawan2, suma ada gosip2 tersendiri. tapi crita2 tu cuma berkisar di sekeliling 10 org itu. tetapi, cerita tu tersebar keluar. dan tiba2 salah seorang dalam kumpulan itu disalahkan. sedangkan ke semua 10 org tu pernah bercakap tentang hal tu. dan sumanya sah2 memang suka bergosip. Kenapa tak bertanya kepada orang yang menumpahkan cerita tu keluar dari kumpulan tu??

Saya sangat pelik. Mungkin menjadi orang yang disayangi dan disukai dan tak banyak kerenah adalah satu kesalahan. :p

Bebrapa lagu yg terpaksa dibuang dari faveret list..~dang!
Huh.. lagu ni sangat feveret saya..
Tapi dah dituju khas untuk org lain..
Sangat menciii..
Dah tak bleh dengar dah..
Menciii...
Tuihhh..
Tuihhh..

1) If I Had You - Adam Lambert
2) Kissing U - Mirinda
2) Somebody to Love - JB


And why I'm acting like a this.. chettt..
My cousin.. when we gonna start the game huh??

So, tetiba menjenguk ke one of my student's blog, terdengar lagu ni.. Lyric sgt besh huh..



Sara Bareilles - King of Anything Lyrics

Keep drinking coffee, stare me down across the table
While I look outside
So many things I’d say if only I were able
But I just keep quiet and count the cars that pass by

You’ve got opinions, man
We’re all entitled to ‘em, but I never asked
So let me thank you for your time, and try not to waste anymore of mine
And get out of here fast

I hate to break it to you babe, but I’m not drowning
There’s no one here to save

Who cares if you disagree?
You are not me
Who made you king of anything?
So you dare tell me who to be?
Who died and made you king of anything?

You sound so innocent, all full of good intent
Swear you know best
But you expect me to jump up on board with you
And ride off into your delusional sunset

I’m not the one who’s lost with no direction
But you’ll never see
You’re so busy making maps with my name on them in all caps
You got the talking down, just not the listening

And who cares if you disagree?
You are not me
Who made you king of anything?
So you dare tell me who to be?
Who died and made you king of anything?

All my life I’ve tried to make everybody happy
While I just hurt and hide
Waiting for someone to tell me it’s my turn to decide

Who cares if you disagree?
You are not me
Who made you king of anything?
So you dare tell me who to be?
Who died and made you king of anything?

Who cares if you disagree?
You are not me
Who made you king of anything?
So you dare tell me who to be?
Who died and made you king of anything?

Let me hold your crown, babe

Besh kan.. memang kena batang idung sapa2 yang terasa..It's so true.. Yat.. they are just the same... Huh!

streamyx down for a few days. terpaksalah hold dulu entry2 and make up blog ni. maklumla, blog baru..hekhek. nak baca blog lama ke?nananana..

hasil dari down nya streamyx, berukband plak tak dpt area umah saya neh. terpaksalah connect ikut bluetooth handphone dan laptop, dan guna gprs.. eewwwiii.. sgtla lembap. tp terpaksala.. kalu tak, rasa cam hampeh je. terputus hubungan. tapi bila streamyx dah ok, terasa facebook sgt buhsan.. hmm.. maybe, i'll close the account, and buka the new one. Depend..

here's a game. got from fb. wat saya ketawa mengekek3.

1. Put your music library on shuffle.

2. For each question, press the next button to get your answer.

3. You must write that song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds! Most of the time they seem to work though, strangely enough.

4. Ok, go!

5. When you're done, tag 20 people in this note, and make sure to tag the person who sent you this. The answer to #20 is the Title of your note



1.If someone says, “Is this okay?”

time is running out - muse..sure..

2. How would you describe yourself?

ridin solo - jason derulo..hahaha.i prefer too

3. What do you like in a guy/girl?

through my window - bunkface..eh2..you and me, we are together now

4. How do you feel today?

no one - alicia keys

5. What is your life’s purpose?

i'm yours - jason mraz..oh dear..my life is yours..hahah

6. What's your motto?

extravaganza - bunkface..yeahh..so far my life is very extravaganza

7. What do your friends think of you?

the only exception - paramore..oohhh shweett..

8. What do you think of your parents? ..

love u - howl..yes..yes..luv them very muchhh

9. What do you think about very often?

yang sempurnakanku - 6ixth sense..hmm..thank God..

10. What is 2 + 2?

derita merindu - ahli fiqir..hahh?

11. What do you think of your best friend(s)?

two is better than one - boys like girl ...lagi skaliiii shweeettt...

12. What do you think of the person you like?

kala hujan - zamani..errr..I like Zamani..dulu la..

13. What is your life story?

quit playing games with my heart - bsb ..nenenene..

14. What do you want to be when you grow up?

sang pencinta-m.nasir..yaiksss..huukk tuiihh

15. What do you think of when you see the person you like?

nothing on you - b.o.b..hahahahah...gelak golek2..sure..

16. What will you dance to at your wedding?

cinta terakhir - aiman...aaaaaa...will u dance with me totoro?

18. What is your biggest fear?

my happy ending - avril..takut watpa??

19. What is your biggest secret?

diary - tino coury....my diary???my blog lah..my secret ;)

20. What will you post this as?

my first kiss...hekhekhekhekhekeh



ok..that answer why the tittle is My First Kiss... hahaha.. jgn fikir bkn2 ya.. oh.. jgn tak tau.. saya dalam pemerhatian.. nnt ada spekulasi lagi.. hahahah.. what a bullshit takda kerja u guys!

Salamm..
Haaa..
nampak lain tak blog neh..
tralalala..
entry sebelum ni telah dipindahkan ke blog yg lebih private.
so what ever yg tulis kat sini, takdela private sgt.

sempena cuti sekolah dah mula ni..
penutup cuti sekolah sangat beshh..

waktu edar kad jemputan, majoriti org tercengang2 sebab tak ramai yg tau.
hehehe. bak kata madam muah muah, undangan tu menutup suma provokasi, dan spekulasi sebab jaki jipang.
heee..

lagi yang besh..
sekolah kitorang dapat no 2, anugerah ko-kurikulum peringkat kebangsaan.
no 1, sek. sultanah asma, dengan perbezaan 3 markah. Walaweeii..
tak sia2 parking lot penuh pukul 12 tgh malam hari tu..

so ari ni, penutup ari koko yang tak dapat dijalankan sebab cuti banjir,
ada penyampaian adiah.. weeeeii.. Persatuan Bahasa Jepun bolot anugerah
persatuan terbaik, dan tempat kedua untuk keseluruhan kot.. Waaa.. syok giler.
terasa penat lelah selama ni berbaloi. Dapat gerakkan persatuan yang lena
tidur sangat2 besh. Harap2 tahun depan, diorang bergerak maju lagi tanpa saya. Hoyee..

Summersault berkembar? Achieved!

Saya dapat anugerah guru persatuan paling aktif 2010..
Adik dapat anugerah bintang sukan 2010..

Mission kitorang accomplished! Yeay..

Pages

About me

About this blog

What belongs here, remain here..

klik aje

Powered by Blogger.

Totoro