Fight-oh!

~unpredictable,ungovernable,very complicated me~

13 Julai 2012, ada Pureen Sales kat PJ. Sumpah saya tak tau kat mana sbenarnya. Tapi sebab biras saya, Kak Sal memang selalu serbu tempat tu, dia memang dah expert. Then adik ipar pun terjebak gak dengan sales tu. Maka saya pon terjebak gak nak pergi. Lagipun dalam hati dok kira-kira, dah dekat 7 bulan. Why not beli je barang. Nanti dah 7-8 bulan, tobat tak lalu nak beli dah. Pastu Kak Sal cakap, barang-barang dia murah specially baju. Saya pun ajakla Kakngah sekali turun serbu sales tu. Kakngah beli untuk anak buah kitorang la. Humaira yang genit tu.

Pukul 9.30 kitorang dah terpacak tunggu gate gudang tu buka. Mak aih orang.. Macam ulat taik.. Hakhak. Ramai gila. Yang sarat pon toksah cakapla. Yang kendong anak baru 26 hari pantang pun ada. Adoii.. biar betul kaaaakk.. Kesian bila tengok yang bawa baby. Kalu saya, ish.. tak kuasala..

Buka je, suma orang serbu tempat baju.. Tapi sesungguhnya kuasa ibu-ibu mengandung 7-8 bulan memang hebat. Tak padan perut sarat, abih suma orang ditolaknya. Bertarik2 baju. macam orang Afrika berebut makanan. Ya Rabbi.. Kakngah terus tarik2 baju skit, terus blah..Risau takut orang lain terberanak.. haha.. Saya pun main kaut je suma baju. Jap lagi baru pilih. Tu caranya. Kalau tengah orang rebut2 tu nak pilih, renti kanlaaa.. Tak daya punya..

Banyak tak banyak abih gak RM 500. Hah! Apa yang aku beli ntah.. Tapi baju memang murah. Kalu kat luar, bau Pureen je dah RM10. Tapi kat sini, baju satu set dengan seluar, dapat RM10. Siap platipus punya baju tu, kat luar berbelas ringgit, kat sini RM 1 je!!

Murah giler..Borang dekat 6-7 helai baju, baru abis RM50. Tapi baju untuk newborn tak banyak. Yang besar2 baya Humaira memang cantik2 and susah nak cari kat luar designnya. Dalam 10 helai je saya beli kat situ. Cadangnya, nak pegi The Stores je beli Sun Baby ke, Fiffy ke..Murah2 sudah..Nak beli Anakku, mampu memangla mampu. Tapi takmo ajar dia pakai mahal2..(naper ntah, sangat selesa dengan The Stores..heeee)

Memandangkan masih tak sure baby ni Wafi ke Zara although dan scan 2-3 kali..Amik jalan selamat, tak belila yang girly2 sangat. Tu pon ada gak yang saya amik gak sebab geram tengok cute sangat. Kalu kuar Wafi kang, dermala kat sapa2.. Heeeee.. (Tapi skang dah comfirm..Zara Amani..wink~)

Dalam banyak2 barang, baby bath, losyen suma2 tu, saya tak beli. Harga murah 2-3 hinggit je dari kat luar. Pastu Inche Totoro pon tak mau pakai bedak Pureen. Dia nak pakai Anakku. Ok.. Saya suka Anakku sebab rasa macam lagi tahan lama dari Pureen. Pendapat saya la. Mahal 2-3 hinggit je. Beli kat The Stores. Hehehe..

Let see apa yang saya beli.. Tapi gambar suma dari website Pureen. Malas nak atur barang amik gambar sebab Inche Totoro dah beria simpan dalam kotak..Hissh..'Anak dara' sorang tu memang kuat mengemas okayyy.. :p


Orang punyala ramai..ish.ish..

Mat untuk tukar lampin ke, untuk baring2 ke..hee

Napkin, kat luar harga dia RM 30. kat sini RM20 je

Comforter..RM 15

Eh, gambar ni sesat plak..ni diapers' beg. bukan Pureen. Tapi Fiffy. Saya beli warna ijauuu..tanteeekknyaa..RM29

Ni wajib ada kalu nak breastfeed. Disposable nursing pad RM 20

Ni beg susu..saya beli yang tengah tu..RM14

Ni pun beli gak. Beli 4. RM 5

Ni tak ingat brapa harga dia.Towel kecik

Towel yang ada cap tu. RM 15. Amik 2.

Wajib ada gak. Nak basuh botol. RM 11

Beli je siap2 sebab comel..hahaha..RM 5

Yang ni toksah cakapla..macam nak gila..Tomey2 sangat. Sepasang mitten & booties RM 5 je. Kalu ada cap RM 8

Set bantal dia RM 15

Ni penting2..Senang nak antar umah pengasuh. Rm 15

Pureen wipes yang kaler biru tu wangi diorang kata. 2 kotak, RM 8. Kalu yang kecik2 2 kotak RM 3

Basic diaper..Saya ajar dia pakai yang murah2 je..mak dia cigu je..sib baik tak rajin macam Kaklong, pakai Lunatoots..Tak rajin nak basuh..hehe..satu beg RM 24..ada brapa ntah dalam tu, tapi jatuh RM 0.32/sekeping

Kelambu..penting untuk rumah yang banyak nyamuk macam saya..tapi terbeli yang besar plak dah..hishhh..RM 15. Terpaksala beli lagi satu yang medium nya..

Rasa macam beli banyak..Duit abih pon banyak..Apsal sikit jer gambar ni..hishhh.. Tapi puas atila beli baju kat situ sebab murah banding tempat lain.Kalu barang2 lain, biasa je harga dia..Tapi kalu ikut list keperluan baby..Banyaaaaaaaakkk lagi yang tak ada..Hishh.. Botak kepala ni pikir..-_-



0 org suka saya: