Fight-oh!

~unpredictable,ungovernable,very complicated me~

panas..panas..
meletupppp..

meh sini nak crita kat 'rakan-rakan sperjuangan' yang dah mengglamerkan diri masuk paper tu.

Saya dah bergelar gstt sejak 2009. ok..maybe korang lagi lama dlm bidang ni. saya akui. maybe korang dah byk sek pon. saya baru satu sek tu je. tapi yg saya tau, sek tu dari dulu kini dan selamanya memang dgeruni. waktu mula2 dpt sek tu saya mengucap panjang macam nak masuk kandang rimau. sangat takut.

masuk2 situ..uuuu.. lagi takut.. suma org wat keje tak angkat kepala.. tapi bezanya, kat situ suma cigu2 baik2 blaka dan tak kedekut ilmu nak tunjuk ajar. I managed to survive there for 2 years. saya taklah sehebat korang yang bleh bwk student menang dalam kejohanan2 suma tu.. saya lebih suka have fun dengan students (tu gak yang menjadi isu BESAAARR punya..-_-').. wat roket air..koir jepun..tgk citer jepun..festival jepun, mnari.. idak ler mampu teman nak wat budak2 teman main bola keranjang macam Slam Dunk.. selebihnya, tahun lepas, dpt naik unit exam dan tumpang peningkan kepala akak2 kat situ..haha.. ye..saya sedar saya gstt.. saya sedar saya dibayar gaji untuk bekerja. maka saya pon BUAT KERJA macam orang lain. SUMA ORANG wat keja masing-masing. saya pcaya, SUMA GSTT kat Perlis ni menjalankan tugas dengan jayanya bila orang suruh.

Saya bangga dengan kawan2 saya. Sebab kami sedar diri kami ni kontrak je. Orang bagi peluang tu, kira bagus dah. Ibarat macam org yang tak ada klulusan, tapi dpt gaji ribu2.. mcm tulah saya. takde klulusan dlm bidang pendidikan, tapi bleh jadi cikgu. gaji sama dengan cigu..macam org ada pmr je tapi dpt keje jadi ceo.. Maka bila sedar diri ni, kena la wat kerja lebih sket. Saya akui la.. saya memang tak pandai lagi nak mengajar macam cigu2 tetap.. so kena usaha lebihla.. Tapi, TAK PAYAH BANGGA dengan kerja yang kita wat..

Dan yang penting.. GUNA OTAK sebelum wat tindakan. Ada berapa ratus gstt kat Perlis? panggil mesyuarat suma dulu. tak sampai 200 pon..Bincang dulu. Jumpa orang atasan. jangan melampau sangat selagi tak tahu hitam putih. Tahu tak 20 ORANG GSTT yang dapat panggilan hari tu, tempoh kontrak cuma sebulan? Kami kena wat keje macam biasa. Wat buku rekod mengajar macam nak mengajar untuk 8 tahun. Study subject macam nak trus kekal kat sek tu 18 tahun. Tapi kontrak sebulan je pon. Skang.. Sebab tindakan 'kawan-kawan' kami tu.. Dah tak ada peluang lagi dah..Terima kasiiiiihhhh sangat2 yer.. Saya faham perasaan korang.. Takpe2.. sebab saya fahamla, saya akan join korang 1 Februari nanti.. huhu.. Selamat menanam anggur bersama-sama yer 'kawan-kawan'..

(Kutip batu tepi jalan..cukup 552 biji, bleh bayar keta..huhu)

tapi tahun ni, ingat nak kekal gak kat SmkD..sedih..terpaksa berpisah.. apa kan daya.. sek lain memanggil.. walaupun cuma untuk sebulan, terasa dah serasi dengan student kat situ yang rata-ratanya sama je perangai macam student SmkD.Cute, brilliant, naughty and very-very adorable.. (bigggg hugg fromm me..)



view from bilik guru baru..nice meh..tapi rindu gak kat bilik exam yg hot and spicy tu..hmm..

0 org suka saya:

Pages

About me

About this blog

What belongs here, remain here..

klik aje

Powered by Blogger.

Totoro