Fight-oh!

~unpredictable,ungovernable,very complicated me~

tudiaaa..punya lama tak update..jap..jap..ada cctv tak kat sini..(tengok kiri..tengok kanan..)..ok, tak ada..banyak benda dah jadi..satu..satu..tapi kisah yang menyayat hati..tak mau update..sebab sampai skang pun, sebenarnya..masih tak percaya..

yayaya..kalu sapa yang ikut dari facebook. Umah kat kampung terbakar. teruk2 tak teruk, bomba anggar RM300,000. Tapi ruang tamu dan bilik kakngah je yang hangus sama sekali. Kakngah tinggal sehelai sepinggang. Dugaan.. baru je abang Farid meninggal, satu lagi dugaan untuk dia. Tapi yang saya tau, dia antara yang paling kuat dalam kami 3 beradik. Mestilah Allah nak uji hambanya dengan kekuatan yang mampu ditahan. Betul tak? Dan paling saya kagum.. Abah dan mak sangat positif. Waktu kejadian tu, mak masih berdiri kuat.. Kakngah dah tak boleh berdiri bila tengok semua barang-barang dia hangus. Abah masih sempat cakap..Allah nak bagi yang lebih baik untuk kami. Dan Allah nak bagi yang terbaik kat Kakngah.. Saya? Masa tu baru je sampai ke Shah Alam, masa sebelumnya. Baru balik dari kampung. Bayangkan kalau saya yang kuat tidur plus tidur mati ni ada kat umah tu.. Comfirmmm.. Allah Maha Mengetahui.






Ni gambar lepas sehari kebakaran. Nak upload gambar waktu terbakar, tapi tak sempat..Ada kelas plak..hehe.oppss.. kantoi..shhhh..:p











Tomey tomey? Heeeee... Waktu balik kampung, ramai yang tegur.. ko ni peknen ke tak..kurus je..dannng!! nurse pon marah sebab berat still turun. Selain morning sickness yang biasa-biasa je, dan takdelah mengarut sangat, aktiviti berjalan macam biasa.






Tak nampak lagi kan..kan..heeee... maybe lemak tepu terlalu banyak di perut..maka tomey2 tak nampak lagi.. masuk rini dah 4 bulan lebih..ngee..

Ni kalau ikut gambar dari website ni perkembangan tomey2 waktu 17 minggu.. hari tu masa dah 15 minggu gi wat scan. Yelah..Saya masih di tahap compius..peknen kah aku inii? Compius giler.. Pastu dengan baca macam2 benda dalam internet. Dan macam2 jadi di awal kehadiran tomey2 ni..Masa umur dia dekat2 sebulan, saya mengurut lah, x-ray lah, angkat barang kakngah pindah rumah la.. So..sangat takuttttt.. Terus gi Poliklinik Shaik kat Kota Kemuning tu scan. Jumpa dengan Dr. Fouziah. Baik sangat doktor tu.. Lembut je cakap.. Tak macam.. errr.. err.. takpelaah.. Pastu harga pon ok je. Scan cuma RM20.. Waaahh..suka..sukaa.. Mula2 tu isau gak takut tak nampak sebab lemak tepu terlampau lebih di perut.. ngeee.. Angkat lemak skeeett.. Taraaaaa.. Doktor kata tomey2 sangat memberi kerjasama. Terus nampak..Err.. Dia tengah goyang kaki.. Ala, macam kita duduk atas kerusi tak jejak tanah sambil goyang kaki..hokaaaaayyy..macam mak dia.

Still tengok monitor tu, macam tak caya.. Eh..Eh..Eh.. Ada manusia dalam perut sayaaaaa... OMAAAKKK.. Then doktor amik ukuran semua, heart beat. Alhamdulillah. Tadak apa2. Cuma jantina yang lain2 tu tak nampak lagi. Tangan, kaki, idung, mulut, nampak sket2.. Still tak percaya.. Gi sekolah tersengih-sengih sorang-sorang.. Tapi takde tempat nak bercerita. Simpan dalam hati kejap2.. Pastu balik umah terus pecut laju2 nak betau Inche Totoro.. Heeeeee..

Tapi..Sampai skang.. Still tak percaya.. Agaknya dah bersalin besok, baru percaya kot.. ngeee.. 

Last week, konvo kat IPSAH. Ramai gak yang datang. Meriah gak dan lebih terasa seronok berbanding konvo waktu ijazah.. Kenapakahh?? 

Abah tak datang sebab tunggu orang wat bumbung umah. So kakngah, mak and inche Totoro je ada..oo..Sorang lagi.. Tomey2.. hehehe..

























Konvo ijazah, gambar berdua.. Tahun ni gambar bertiga.. heee.. oo.. bleh kira berempat sebab inche Totoro pon dah peknen 6 bulann.. ngeeeehhh..

Ok..Daaaa.. Nak masuk kelas.. Exam ari ni.. ntah apa yang diorang jawab, saya pon tak tau.. tuttt..

0 org suka saya:

Pages

About me

About this blog

What belongs here, remain here..

klik aje

Powered by Blogger.

Totoro